• KAJ?

  NE-FESTIVAL GLEDALIŠČA ZATIRANIH

  NON-FESTIVAL OF THE THEATRE OF THE OPPRESSED

 • KDAJ?

  4. 8.-8. 8. 2021

 • KJE?

  Gornji Grad

Program letošnjega 9. mednarodnega Ne-festivala gledališča zatiranih je znan! >> PROGRAM << Odprte so tudi prijave na Ne-festival >> PRIJAVA <<

Zgodnje rezervacije in plačila (do vključno 7. 7. 2021): 100-150 EUR*
Pozneje (do 20. 7. 2021): 150-200 EUR*

*Solidarnostna ekonomija, plačate po zmožnostih in podprete organizatorke_ce in izvajalke_ce Ne-festivala.

Več in vse info: Ne-festival 2021

×××

Programme of 9th international Non-festival of Theatre of the oppressed >> PROGRAMME <<

Registration is open until July 20th >> REGISTRATION <<

EARLY BIRD (registration and payment before July 7th 2021) : 100-150 EUR *
After July 7th 2021: 150-200 € *

*Choose the amount by means of solidarity economy and support cultural workers organizing and facilitating Non-festival. According to the state of your finances and the principles of solidarity economy you can also transfer a higher amount, thus helping the organizers of the event.

More info: Non-festival 2021

 • KAJ?

  Theatre for living
  mednarodni trening gledališča zatiranih

 • KDAJ?

  30. 7.-8. 8. 2021

 • KJE?

  Gornji Grad

Vabimo na mednarodni trening gledališča zatiranih Theatre for living, ki ga v sodelovanju z avstrijskim TdU Wien in romunskim A.R.T. Fusion Association prirejamo na vrhuncu poletja v idiličnem Gornjem Gradu.

Še imamo prosta mesta!

Udeležili se boste 2 mednarodnih izobraževanj v gledališču zatiranih in izvajali lastne multiplikacijske projekte v lokalnih skupnostih.

Prvi trening: 30. 7.–8. 8. 2021, Gornji Grad, Slovenija

Drugi trening: 21.–30. 1. 2022, Dunaj, Avstrija

Vse zainteresirane vabimo, da temeljito preberete informacije, ki jih vsebuje ta razpis. Za kakršnakoli vprašanja ali nejasnosti nas kontaktirajte na transformator.toslo@gmail.com.

Prijavnica (klik)

Prijave (izpolnjeno prijavnico) pošljite na transformator.toslo@gmail.com.

×××

Just before  this year’s Non-festival a long-term training in TO Theatre for living will be held in Gornji Grad. Together with TdU Wien and A.R.T. Fusion Association we invite you to join us. Send the filled out application form to transformator.toslo@gmail.com.

Participants still wanted!

Training #1: 30. 7.–8. 8. 2021, Gornji Grad, Slovenia

Training #2: 21.–30. 1. 2022, Vienna, Austria

Call for TfL

Application Form TfL

inexactart v slovenščini

Knjiga InExActArt: Avtopoietsko gledališče Augusta Boala – priročnik za delo z metodo gledališča zatiranih avtorice dr. Birgit Fritz kot priročnik ponuja številne praktične vaje, uvod in smernice delovanja gledališča zatiranih. Poleg osnovnih vaj pa nudi tudi praktično podporo pri gledališkem delu in razvoju forumskega gledališča. Ponudi številne primere dobre prakse različnih ustvarjalk in ustvarjalcev po celem svetu.

Z željo, da bralec ali bralka ujame vsaj delček igrivega duha Birgitinega dela, se v priročniku nizajo uporabne vaje za delo v skupini z metodo gledališča zatiranih. Od vaj prehaja na slikovno in forumsko gledališče ter estetiko gledališča zatiranih. Vso prakso pa podkrepi s teoretskimi premisleki in izhodišči o zatiranju, transkulturnosti ter različnih oblikah artivističnega dela, kar beremo v intervjujih in prispevkih. Knjiga se bere kot njen miselni tok, z njo vstopimo v svet njenih izobraževanj in delavnic, ob njih pa nam občasno prišepne še kakšen dodaten namig ali nasvet.
Ker je Kulturno umetniško društvo Transformator Birgitin otrok, kot to včasih sama izjavi, smo knjigi dodali še zelo kratek prerez delovanja KUD-a Transformator. V njem izpostavljamo tri projekte, ki prikazujejo način dela z uporabo gledališča zatiranih: Moje prav(lj)ice, Impro-forum in Upogljivi upor.

“Kljub temu da gledališče zatiranih velja za prakso, ki izhaja iz trdnih načel aktivizma, je v knjigi InExActArt: Avtopoietsko gledališče Augusta Boala – priročnik za delo z metodo gledališča zatiranih kar nekajkrat nedvoumno podana izpeljava, da je gledališče le vaja za revolucijo ali spremembo.” (Zala Dobovšek, Radio Študent)

Knjiga je torej hkrati priročnik s številnimi vajami in teoretsko delo, ki izpostavi vsebinske temelje in pomembna izhodišča za delovanje po metodi gledališča zatiranih.

Prevod: Jan Franc Podbrežnik
Urednici: Urša Adamič in Barbara Polajnar

Cena knjige: 25,00 EUR, brezplačna poštnina.

Svoj izvod InExActArta lahko naročite tukaj.

Na voljo pa je tudi brezplačni digitalni izvod knjige avtorice dr. Birgit Fritz: The Courage to Become: Augusto Boal’s Revolutionary Politics of the Body.
Čtivo lahko prenesete tukaj:
danzigunfried.com

Predstave v 2020/21

Oglejte si aktualni katalog predstav KUD Transformator tukaj.

KATALOG KULTURNO IZOBRAŽEVALNIH VSEBIN ZA ŠOLE

Oglejte si katalog vsebin za šole tukaj.