MAGDALENA – GLEDALIŠČE ZATIRANIH ZA ENAKOST SPOLOV

Vabljene na predstavitev svetovne mreže Ma(g)dalena International. Gre za mrežo žensk, aktivistk, feministk, ki se preko metode gledališča zatiranih zavzemajo za enakost spolov in odpravo nasilja ter diskriminacije.

Ma(g)dalene so aktivne po celem svetu in tudi to srečanje je namenjeno temu, da se zberemo, najdemo Magdalene v Sloveniji!

Z metodo gledališča zatiranih bomo podprle prostor, ki je namenjen samo ženskam in se srečale s situacijami, ki so rezultat neenakosti spolov in ideje premoči.

Kako zavzeti prostor, kako najti izraz, kako podpreti sebe in kolegice, kako sodelovati v boju za solidarnost in enakovrednost vseh ljudi?
Zakaj je feminizem prihodnost sveta in kakšen/kakšna naj bo?
Kje in kdaj smo močne, kje in kdaj si želimo, da bi bile bolj, kako najti podporo druga pri drugi, kako se soočati s standardi družbe in zatiranji, ki jih narekuje patriarhat?
Kako lahko premostimo občutek krivde, ignorance in tekmovalnosti in zgradimo mrežo sočutja, zaupanja, podpore in akcije v iskanju poti do pravičnejše družbe brez nasilja, poti do enakosti spolov in upoštevanja človekovih pravic?

Skupina bo z rednim delom in srečanji nadaljevala 8. in 9. decembra 2019 (sobota in nedelja ob 16.30h-19.30h).
Nato pa januarja 2019.

Redna srečanja so brezplačna.

Laboratorij Magdalena bomo izvedli v februarju ali marcu 2019 (sporočimo v kratkem). Za vse, ki se boste skupini pridružile prej in bile vsaj 3x na vaji, bo prispevek za laboratorij 25 eur. Za vse ostale, ki se bodo pridružile samo Laboratoriju, bo prispevek 150 eur.
Zbrani prispevki bodo namenjeni delovanju, potovanju in srečanjem skupine.

Skupino bo podpirala Jana Burger in skupina Madalena Berlin. Če imate vprašanja, se obrnite na anajregrub@gmail.com.

Link https://redmagdalena.blogspot.com/#!
Madalena Berlin https://www.facebook.com/madalenaberlin2015/