Magdalene Krivopete

Magdalene Krivopete smo skupina artivistk, feministk, ki družbeno realnost raziskujemo preko tehnik gledališča zatiranih. Z iskanjem estetskih izrazov in z interaktivnimi akcijami raziskujemo neenakosti na podlagi spola in odkrivajo stereotipe, ki podpirajo nasilje in mizoginijo. Kje vse se zrcali patriarhalnost in heteronomativnost in kakšne so naše možnosti izbire (ne) glede na spol?

Magdalene smo: Jana Burger, Neja Šmid, Tina Ivnik, Anamarija Nađ, Barbara Polajnar in Metka Bahlen Okoli.

Kontakt: krivopete@magdalene.si
Všečkajte nas na Facebooku.

Magdalene Krivopete

Magdalene Krivopete is a group of artivists, feminists, who explore social reality through the techniques of Theater of the oppressed. Through the search for aesthetic expressions and through interactive campaigns, we explore gender inequalities and discover stereotypes that support violence and misogyny. Where does patriarchy and heteronomativity reflect, and what are our choices (in) gender?

We are Magdalenas: Jana Burger, Neja Šmid, Tina Ivnik, Anamarija Nađ, Barbara Polajnar in Metka Bahlen Okoli.

Get in touch: krivopete@magdalene.si
Like and follow our Facebook page.

Projekt “Da, verjamem ti”

Namen projekta je osveščanje in aktivna participacija mladih, odpiranje dialoga o neenakosti spolov in nasilja, ki nastane na podlagi volge spolov. Nasilje med mladimi, je posledica socializacije v vlogo ženske ali moškega, stereotipizacija spolov, neprimernega okolja v času odraščanja (nasilje v družini, v šoli), vsesplošnega šovinizma in seksizma v patriarhalnem sistemu, katerega del smo vsi. S projektom bi podprli javno diskusijo na temo spolnih stereotipov, v debato bi vključili mlade (15-29 let), da bi prevpraševali teme, ki jih doživljajo vsak dan in s tem vplivali na odločevalce in posledično dali glas, ko pride do predloga zakonodaje. S projektom želimo na inovativen način, oder kot varen prostor prevpraševanja reprezentacij realnosti, po metodologiji zakonodajnega gledališča, torej idej za reprezentacijo in možnih izidov dane situacije, odpreti prostor za diskusijo o tem, kaj so ustaljene konvencije vloge spolov, ali nam vsem enako “služijo”, od kod prihajajo in kaj nam sporočajo.

“Da, verjamem ti” je del programa Gledališče za družbene spremembe.

Projekt financirajo Erasmus+, MOVIT, Podpora za reformo politik in MOL – Urad za mladino.

Utrinki z vaj “Da, verjamem ti”, več fotografij v galeriji tukaj. © Urša Rahne

Ena roza je dovolj

V letu 2019 smo ustvarile forumsko predstavo Ena roza je dovolj.
Predstava je nastala kot odgovor na primer sodne prakse v primeru spolnega nasilja v Sloveniji. Skozi proces ustvarjalke potrjujejo, da vsak “da” in vsak “ne” v vsakem primeru služi moškim. Ne glede na konvencije mednarodnega prava. Ker ena je dovolj, da smo vpletene vse.

Več o predstavi preberite tukaj.