Magdalene Krivopete

Magdalene Krivopete smo skupina artivistk, feministk, ki družbeno realnost raziskujemo preko tehnik gledališča zatiranih. Z iskanjem estetskih izrazov in z interaktivnimi akcijami raziskujemo neenakosti na podlagi spola in odkrivajo stereotipe, ki podpirajo nasilje in mizoginijo. Kje vse se zrcali patriarhalnost in heteronomativnost in kakšne so naše možnosti izbire (ne) glede na spol?

Magdalene smo: Jana Burger, Neja Šmid, Tina Ivnik, Anamarija Nađ, Barbara Polajnar in Metka Bahlen Okoli.

Kontakt: krivopete@magdalene.si
Všečkajte nas na Facebooku.

Magdalene Krivopete

Magdalene Krivopete is a group of artivists, feminists, who explore social reality through the techniques of Theater of the oppressed. Through the search for aesthetic expressions and through interactive campaigns, we explore gender inequalities and discover stereotypes that support violence and misogyny. Where does patriarchy and heteronomativity reflect, and what are our choices (in) gender?

We are Magdalenas: Jana Burger, Neja Šmid, Tina Ivnik, Anamarija Nađ, Barbara Polajnar in Metka Bahlen Okoli.

Get in touch: krivopete@magdalene.si
Like and follow our Facebook page.

Festival Ma-g-dalenas in Movement

Magdalene Krivopete soorganiziramo festival feminističnega gledališča zatiranih Ma-g-dalenas in Movement, po naše Mobilizirane Magdalene!, ki bo potekal  preko spleta od 20. do 30. septembra 2020.
Festival združuje skupine gledališča zatiranih, ki sodelujejo z organizacijami in družbenimi gibanji, ki se zavzemajo za boj zatiranih proti seksističnemu nasilju v različnih oblikah (ekonomsko, simbolno, psihološko, fizično …). Gre za umetniško pobudo, ki je postavljena kot protirasistična akcija; jasna obsodba policijskega nasilja, državnega terorizma in genocida; in boj proti napredovanju fašističnih sil in hetero cis patriarhata.
Naša predstava “Ena roza je dovolj” bo na sporedu v ponedeljek, 28. 9. ob 16.30 v živo na YouTube.
Na festival se lahko prijavite tukaj, udeležba je brezplačna z vabilom k donaciji. Registracija: bit.ly/2DIRfIF.
×××

Da, verjamem ti

Da, verjamem ti je zakonodajna forumska predstava, ki odpira dialog o nasilju in neenakostih med spoli.
Prikazuje prizore vsesplošnega šovinizma in seksizma v patriarhalnem sistemu, ki so posledica socializacije v vlogo žensk ali moških, stereotipizacije spolov in neprimernega okolja v času odraščanja (nasilje v družini, šoli, med vrstniki …).
S predstavo želimo odpreti javno diskusijo na temo spolnih stereotipov ter pri tem iskati alternative za soočanje z njimi na zakonodajni ravni. Primarna publika predstave so mladi (15-29 let), kakor tudi vsi zainteresirani za obravnavane vsebine.

“Da, verjamem ti” je del programa Gledališče za družbene spremembe.

Projekt financirajo Erasmus+, MOVIT, Podpora za reformo politik in MOL – Urad za mladino.

Utrinki z vaj “Da, verjamem ti”, več fotografij v galeriji tukaj. © Urša Rahne

Ena roza je dovolj

V letu 2019 smo ustvarile forumsko predstavo Ena roza je dovolj.
Predstava je nastala kot odgovor na primer sodne prakse v primeru spolnega nasilja v Sloveniji. Skozi proces ustvarjalke potrjujejo, da vsak “da” in vsak “ne” v vsakem primeru služi moškim. Ne glede na konvencije mednarodnega prava. Ker ena je dovolj, da smo vpletene vse.

Več o predstavi preberite tukaj.