PREDBOŽIČNA ARTIVISTIČNA AKCIJA! Tokrat, DVE predstavi za ceno ENE! (Pepelka + Sneguljčica!)

Letošnje zatiranje v Gromki bomo v predprazničnem vzdušju zaključile_i s pravljičnim večerom za odrasle – nekoliko drugače.

Kakšno je sporočilo glede enakopravnosti spolov v tradicionalnih pravljicah, ki so eno od prvih vzgojnih in izobraževalnih sredstev, s katerim se srečajo otroci?
Ali je nesprejemljive situacije v pravljicah možno spreminjat brez magičnih moči?

V mnogih pravljicah so spolne vloge vnaprej predpostavljene. Določene oblike zatiranja so prikazane kot običajne, pričakovane in tako reproducirajo spolno zaznamovane družbene vzorce in patriarhalni družbeni red.

Predstava Moje prav(lj)ice črpa vsebino iz vsem znanih pravljic Pepelke in Sneguljčice in jih Transformatorsko aktualizira in preizprašuje ter ponuja možnosti za drzne intervencije!

Eksperimentalna in raziskovalna predstava Moje prav(lj)ice združuje elemente gledališča zatiranih, fizičnega gledališča, comedie dell’ arte, lutkovnega gledališča in cirkuške umetnosti ter je interaktivna in izobraževalna.

Nastopajoče_i: Barbara Polajnar, Danijela Zajc, Teja Bitenc, Metka Bahlen Okoli, Jaka Andrej Vojevec, Jan Franc Podbrežnik.

Več info: http://www.kudtransformator.com/moje-pravljice.html

PREDBOŽIČNA ARTIVISTIČNA AKCIJA!

Tokrat, DVE predstavi za ceno ENE! (Pepelka + Sneguljčica!)
Vstopnina: 6 € / 4 € za dijake, študente, samozaposlene v kulturi in upokojence / 0 € za brezposelne

Število mest je omejeno. Rezervirane karte je potrebno dvigniti najkasneje 15 minut pred predstavo. Rezervacije sprejemamo na: transformator.toslo@gmail.com

Produkcija: Kulturno umetniško društvo Transformator
Projekt sofinancira Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti.

Pravljična hiška: Moje prav(lj)ice Sneguljčica

Lani je v centru mesta zaživela Pravljična hiška, ki je bila med obiskovalci dogajanja dobro sprejeta. Pravljična hiška bo letos od 17. decembra do 23. decembra v Keršmančevem parku. Tako kot lani bo tudi letos Pravljična hiška ogrevana.
Otroke bodo navduševale otroške delavnice, ki jih bodo pripravili dijaki Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra, ter različne otroške predstave. Posebej živahno pa bo v petek, soboto in nedeljo, ko se bodo otroci družili s poniji ter ko bo Pravljično hiško obiskal Dedek mraz.