Delavnica KDO SE BOJI DISKRIMINACIJE? je potekala v jezikovni šoli Ambra. Na dvourni delavnici smo s tehnikami gledališča zatiranih preizpraševali na kakšne načine smo kot posamezniki v družbi diskriminirani, kdo in zakaj nas diskriminira ter (ali) koga diskriminiramo sami. Cilj delavnice je bil odpreti vprašanja o različnih vidikih diskriminiranosti in skupaj iskati odgovore nanje. Delavnica je potekala v angleščini. Prijava je bila odprta za vse zainteresirane.

Potekala je 14.11. 2017, izvedla pa jo je Tina Ivnik.
Projekt sofinancira Urad za mladino Mestne občine Ljubljana.

DELAVNICA STATUS: TESNOBA 

Delavnica Status: Tesnoba je potekala 28. oktobra med 14. in 18. uro ter 29. oktobra med  11. in 15. uro v MC ULCA. Vodil jo je Mišo Mićić, ki se je nad temo navdušil po ogledu dokumentarnega filma Status anxiety britanskega filozofa Alaina de Bottona. Med dvodnevno delavnico smo skozi tehnike in pristope pedagogike zatiranih poskušali opredeliti in nasloviti
ponotranjene procese zatiranja oziroma samozatiranja, ki izhajajo iz skrbi za status v sodobnih demokratičnih potrošniških družbah.

​​​​Projekt sofinancira Urad za mladino Mestne občine Ljubljana.

MEDVRSTNIŠKO NASILJE

Delavnica MEDVRSTNIŠKO NASILJE je potekala na Osnovni šoli Mladika na Ptuju. Namenjena je bila učencem sedmih razredov, potekala je v dveh razredih po 45 minut. Namen delavnice je bil z metodo gledališča zatiranih ozavestiti zaznavanje nasilja in vzpodbuditi boljše izbire odzivanja na neravnovesja v razredu.  Potekala je 27. 10. 2017 v izvedbi Marjete Čič in Špele Strelec. 

Projekt sofinancira Urad za mladino Mestne občine Ljubljana.

Projekt sofinancira Urad za mladino Mestne občine Ljubljana.

DRUŽBENA KONSTRUKCIJA IDENTITET

Delavnica KOLIKO MENE JE V MENI je z metodami globalnega učenja in Gledališča zatiranih preizpraševala družbeno konstrukcijo identitet in njihovih stereotipov ter se skozi igre in refleksije skupaj z raznovrtsnimi (mladimi) odraslimi učila načinov povezovanja v skupnost. Potekala je v podzemnem prostoru Mladinskega centra ULCA pod železniško postajo v samem centru Ljubljane, v soboto, 11.11.2017 popoldan (16.00 – 20.00) in nedeljo, 12.11.2017, dopoldan (10.00 – 14.00).

Izvedba: Tjaša Kosar
Organizacija: Tjaša Kosar, KUD Transformator, Mladinski center ULCA
Projekt sofinancira Urad za mladino Mestne občine Ljubljana.

SREČANJE Z GLEDALIŠČEM ZATIRANIH: DOŽIVLJANJE DRUŽBENIH STATUSOV

Delavnica SREČANJE Z GLEDALIŠČEM ZATIRANIH: DOŽIVLJANJE DRUŽBENIH STATUSOV je bila namenjena vsem obiskovalcem ljubljanskega Ziferblata, ki bi se radi spoznali z gledališčem zatiranih in preko gibanja in telesa razmišljali tudi o družbenih statusih, eni izmed perečih tematik zatiranja. Potekala je 7.9.2017 ob 19.uri v izvedbi Eve Mulej in Gee Gračner. 

​Foto: Erik Školiber
Projekt sofinancira Urad za mladino Mestne občine Ljubljana

Delavnica gledališča zatiranih: »KAPITALIZEM IN POTROŠNIŠTVO – POGLED ČEZ IN SKOZI«

Delavnica KAPITALIZEM IN POTROŠNIŠTVO – POGLED ČEZ IN SKOZI je potekala v okviru  Humanitasovega tabora svetov, ki je potekal med 14. in 16. julijem v Črmošnjicah (Semič) in je bila namenjena družinam iz socialno ranljivih okolij, tako iz Slovenije kot drugod.
Izvedba: Manca Šetinc Vernik in Metka Magdalena Šori 
Organizacija: Humanitas
Video delavnice najdete tukaj.

Projekt sofinancira Urad za mladino Mestne občine Ljubljana