Home Events MAVRICA ŽELJA

-

Date

Apr 11 2022
Expired!

Time

8:00 am - 6:00 pm

MAVRICA ŽELJA

 

Mavrica želja – barvamo življenja mladih v časih malodušja

Ker so po drugem letu epidemije raziskave jasno pokazale, da se obenem soočamo tudi z epidemijo duševnih stisk in osamljenostjo, naše dolgoletno nabiranje izkušenj usmerjamo v projekt, prvi takšne vrste v Sloveniji, ki skupnostno naslavlja kolektivno krizo duševnega zdravja s tehniko gledališča zatiranih.

Tudi ti potrebuješ zaupen čas in prostor, kjer bi lahko na nekonvencionalen način, brez top down terapije, naslavljal_a stiske, ki neposredno izhajajo iz tvojih osebnih stisk, posredno pa iz naših družbenih situacij?

Bi želel_a raziskovati svoje notranje konflikte in ponotranjena zatiranja ter jih kolektivno naslavljati ter razreševati?

Želiš doprinesti k destigmatizaciji in detabuizaciji duševnih stisk?

Vabimo te na prvo mesečno Mavrico želja, skupinsko gledališko-terapevtsko tehniko, ki se od bolj poznanih tehnik psihodrame in sociodrame razlikuje po tem, da jih je Augusto Boal oblikoval na podlagi potreb ljudi, ki živimo na Zahodu, saj je v skupinah, s katerimi je delal v Evropi in ZDA, prepoznal osamljenost, strah pred praznino in nezmožnost komuniciranja, njegove tehnike pa naslavljajo ravno tovrstne težave.

Ustvarjanje redne podporne skupine
Ustvariti želimo skupino za 6-mesečna redna srečanja, odprto za vse med 18-29 let starosti, ne glede na spol, spolno usmerjenost, etnično ali materialno ozadje, politična in verska prepričanja ali katero koli drugo osebno okoliščino. Želimo si, da bi se oblikovala redna podporna skupina, dobrodošle_i pa ste ne glede na pogostost udeležbe. Naša srečanja so za vse brezplačna.

Spoznavno srečanje: 11. 4. 2022 od 18.00-20.00 v ULCI

Več info:  MAVRICA ŽELJA