DELAVNICE GLEDALIŠČA ZATIRANIH

Društvo organizira delavnice, usposabljanja in treninge v Gledališču zatiranih. Če želite, da za vašo organizacijo izvedemo delavnice ali usposabljanje v tehnikah Gledališča zatiranih, nam pišite na naš elektronski naslov transformator.toslo@gmail.com.

Gledališče zatiranih (orig. theater of the oppressed) je gledališka metoda, ki jo je v 60. letih prejšnjega stoletja razvil Brazilec Augusto Boal. Tehnike so razširjene po vsem svetu v več kot stotih državah, KUD Transformator pa metodo povezuje z drugimi metodami (ulično gledališče, improvizacija, klasično gledališče ipd.). Pristopi, ki jih uporabljamo, niso namenjeni zgolj umetniškemu izražanju, ampak služijo tudi učenju, izobraževanju in opolnomočenju udeležencev in udeleženk.
Delavnice so prilagojene ciljni skupini in temi, ki bi jo radi obravnavali. Vključujejo vse ljudi in niso namenjene le igralcem ali tistim s predhodnim gledališkim znanjem. Nasprotno, udeležencem dajejo možnost, da gledališke tehnike uporabijo kot medij za izražanje in odkrivanje svojih potencialov, pa tudi za osvetljevanje tematik in konstruktivno soočenje pogledov ter mnenj o obravnavani temi, obenem pa spoznavajo sebe in svoj notranji svet.

Za več informacij nas kontaktirajte na mail: transformator.toslo@gmail.com.