Ne-festival gledališča zatiranih

Ne-festival gledališča zatiranih je kreativno in izobraževalno srečanje ustvarjalcev, ki delujejo po metodah gledališča zatiranih v Sloveniji in tujini, pa tudi drugih ljubiteljev gledališča zatiranih. Osnovni namen druženja je povezovanje, izmenjava izkušenj, znanj in spretnosti.

Ne-festival udeleženci soustvarjamo po principu skupnosti in aktivne participacije. To pomeni, da Kulturno umetniško društvo Transformator koordinira vse praktične elemente festivala (organizacija, vsebina, nastanitev, prehrana …), vsi udeleženci in obiskovalci pa Ne-festival aktivno soustvarjamo.

Cilj Ne-festivala je preživeti štiri aktivne dni v okolici Gornjega Grada. Pomemben del predstavlja vključevanje gornjegraške lokalne skupnosti v nefestivalske aktivnosti in širjenje ter promocija metod gledališča zatiranih.

Kulturno umetniško društvo Transformator smo ustanovili januarja 2012 in deluje tudi po tehnikah gledališča zatiranih. Poleg priprave delavnic, usposabljanj in izobraževanj, ki te tehnike vključujejo, deluje kot gledališče na klic in pripravlja predstave in performanse na različne teme. Sodelujemo z drugimi društvi in nevladnimi organizacijami iz Slovenije in tujine.

​Produkcija: Kulturno umetniško društvo Transformator, Pekarna Magdalenske mreže, Zavod BOB

EKIPA Ne-festivala:
Barbara Polajnar – programska vodja in producentka
Petra Kosi – stiki z javnostjo in promocija
Urša Adamič – producentka in stiki z lokalno skupnostjo
Metka Bahlen Okoli – logistična podpora
Jaka A. Vojevec – vodja kempa, logistična podpora in prevajalec
Nežka Struc in Primož Časl – Ne-festivalska kuharja
Ankica Radivojević – urejanje spletne strani